Az öt elemen alapuló táplálkozás:
Fa : savanyú,máj,epehólyag
Forró :
fűszerek-ecet 7%-os savanyú,ecet 20 %-os savanyú
Fűszernövények-baradicskóró,izsóp
Hal/tenger gyümölcsei-édesvízi garnéla,folyami rák,languszta,sramli,tengeri rák
Italok-pálinkák max.32% Vol.
Meleg:
Fűszerek-balzsamecet,élesztő,tamarind
Fűszernövények-bazsalikom,Csalán,útifű
Zöldségfélék-komlócsíra,póréhagyma
Diófélék/magvak-mogyoró,szezámmag
Gyümölcsök-cseresznye,földicseresznye,licsi,málna,marakuja,naspolya
Húsok-báránymáj,kecskemáj,sertésmáj
Italok-késői szüretelésű borok,késői szüretelésű száraz borok