Tűz elem
Keserű : Szív,vékonybél
Forró
Fűszerek
angelikagyökér,borókabogyó,cseresznyepap-rika,galangal,ördögcérna,sáfrány,szerecsen- dió,torma
gabonafélék :
pirított hajdinaliszt
Fűszernövények :
citromfű,citromlevél,dohány
húsok :
grillezett húsok
italok :
Akaróné,cirfandli,forralt bor,Keserű likőrök, konyak,madeira,Oloroso,portói,Recioto,Shi- raz
meleg
Fűszerek
kakaó,kapribogyó,mák,rózsapaprika
Fűszernövények :
babérlevél,bazsalikom,majoránna,rozmaring, üröm,zsálya
gabonafélék/diófélék/magvak:
hajdina,lenmag,mandula
zöldségfélék:
kelbomló,pasztinák
gyümölcsök:
sárgabarack,zsidócseresznye
húsok :
bárányhúsok,borjúhúsok,csirkemáj,kecskehúsok
Italok:
burgundiai vörös és fehérbor,fekete tea,kávé, zöld tea